Zaczęło się od tego, że przepis poleciła mi znajoma – na bób w sosie fistaszkowym od Hello-Morning. Nie miałam bobu, ani nie przepadam za ostrymi przyprawami, za to sos orzechowy brzmiał na tyle kusząco, że postanowiłam się zainspirować i pokombinować z tym składnikiem.
Ważna kwestia to czas – nie lubię długo siedzieć w kuchni, a to kolejne danie z cyklu – wrzuć wszystko, wymieszaj i zbieraj oznaki zachwytu 😉
Uwiniesz się z wszystkim w 15-20 minut.
Do tego nic się nie marnuje, z wody po ciecierzycy (aquafaby) możesz przygotować puszysty mus czekoladowy.
Zobacz przepis na ciecierzycę w sosie orzechowym z cynamonem >>
Jakby nie patrzeć jest to przepis wegański, a nawet bezglutenowy. Wyszło przypadkiem, ale i tak super 😀 Jak wam się podoba taki prosty pomysł?
O bardzo fajny przepis!!! Napewno z niego skorzystam bo wygląda pysznie
Wygląda pysznie 🙂 Myślę, że nawet moje umiejętności kulinarne powinny podołac z tym przepisem :)n
Wygląda przepysznie – tylko jeść 😉
Mmmmm wygląda wspaniale! Uwielbiam ciecierzycę, więc zrobię takie obiadek 🙂
agnesssja.blogspot.com
Fajne połączenie, w sam raz na szybki obiad
Przepyszne, szybkie, tanie i wegańskie- obiad idealny :3
Uwielbiam ciecierzycę, chociaż zwykle jadam ją w pastach kanapkowych. Ta wersja wygląda super!!! Myślisz, że podkręcanie jej szczyptą chilli byłoby ok?
ja najbardziej 😀 jak lubisz ostre – to śmiało możesz dodawać chilli